NovostiNOVI PIAGGIO BEVERLY 2021.Piaggio je predstavio novu generaciju oduvijek popularnog Beverlyja, ljepšeg, bitno snažnijeg i modernijeg.

Dizajn je izveden u duhu prošle godine predstavljenog Medleyja, što je svakako pohvalno, a uz to što vizualno djeluje i atraktivnijii i agresivnijii nego dosad, novi Beverly je i tehnički bitno promijenjen. Posebno u slučaju modela Beverly 400, koji zamjenjuje dosadašnji 350, a u paketu s većom zapreminom može se pohvaliti i značajnim skokom snage sa 30,2 na 35,4 KS. Istovremeno, Beverly 300 HPE ostaje na istoj zapremini, ali i kod njega bilježimo značajan skok snage sa 21 na 25,8 KS.

 

 

Novi Piaggio MP3 300 HPEItalijanski proizvođač motocikala Piaggio već godinama uspješno unapređuje ono što je 2006. godine donijela njihova prva verzija revolucionarnog skutera MP3 sa tri točka. Verzija MP3 300 HPE ABS/ASR nije samo unapređena predhodna verzija predhodne, već potpuno novi Model.

MP3 300 HPE ABS/ASR pokreće potpuno novi agregat zapremine 300 ccm, koji sada razvija snagu od 26 KS. U poređenju sa starom 300 LT verzijom odmah ćemo primjetiti razliku u prednjoj i zadnjoj svjetlosnoj grupi, usisniku na prednjem dijelu kao i novom sjedištu.
 
Novi MP3 300 LT ABS ASR jedan je od najsigurnijih skutera na tržištu. Pored njegovog karakterističnog prednjeg vešanja sa dva točka, koje samo po sebi donosi veliku stabilnosti i sigurnosti, tu su i ABS kočioni sistem i sistem proklizavanja ASR.

 

 

Nova Vespa ElettricaNakon što su nas posljednje dvije godine dražili informacijama oko nove električne Vespe, u Piaggiu su napokon predstavili konačnu, serijsku izvedbu prve električne Vespe.

Električna Vespa raspolagat će performansama na razini prosječnog skutera od 50 ‘kubika’. Talijanski moped pokreće elektromotor od 2,7 KS uparen s litij-ionskom baterijom dostatnom za stotinjak kilometara vožnje. Elettrica najviše može razviti 5,4 KS odnosno čak 200 Nm, no moguće ju je i ograničiti na eko režim i brzinu do 30 km/h.  U Piaggiu kažu kako baterija ima životni vijek od kakvih 1.000 ciklusa punjenja, odnosno između 50.000 i 70.000 kilometara. Za jedno punjenje putem standardne utičnice potrebno joj je 4 sata.

Talijani tek trebaju definirati cijenu, no Elettrica sigurno neće biti jeftina budući da je Piaggio planira pozicionirati u viši rang svoje trenutne ponude.

 

Piaggio predstavio novi MP3 za 2019. godinuPiaggio je predstavio novi MP3 za 2019. godinu, a u navedenom modelu debitovala su 2 nova motora: 350ccm sa 32KS i novi motor 500ccm sa 44KS. Novi MP3 u salonima se očekuje na proljeće 2019. Dragulj u kruni Piaggiovog skutera na tri kotača je prednji ovjes, elektro-hidraulički paralelogram sa sustavom blokade nagiba. Ovo ne samo da omogućava skutera da ostane uspravan kod zaustavljanja, nego i olakšava guranje skutera dok je ugašen. Parkiranje je također lagano jer nema potreba za podizanjem na oslonac. Kao da letite, krećete se, a ne morate spuštati noge na tlo.

 

Moto Guzzi V9 Bobber Sport