NovostiNova Vespa ElettricaNakon što su nas posljednje dvije godine dražili informacijama oko nove električne Vespe, u Piaggiu su napokon predstavili konačnu, serijsku izvedbu prve električne Vespe.

Električna Vespa raspolagat će performansama na razini prosječnog skutera od 50 ‘kubika’. Talijanski moped pokreće elektromotor od 2,7 KS uparen s litij-ionskom baterijom dostatnom za stotinjak kilometara vožnje. Elettrica najviše može razviti 5,4 KS odnosno čak 200 Nm, no moguće ju je i ograničiti na eko režim i brzinu do 30 km/h.  U Piaggiu kažu kako baterija ima životni vijek od kakvih 1.000 ciklusa punjenja, odnosno između 50.000 i 70.000 kilometara. Za jedno punjenje putem standardne utičnice potrebno joj je 4 sata.

Talijani tek trebaju definirati cijenu, no Elettrica sigurno neće biti jeftina budući da je Piaggio planira pozicionirati u viši rang svoje trenutne ponude. Vespa Elettrica, u prodaju će krenuti na proljeće 2019. godine. 

 

Piaggio predstavio novi MP3 za 2019. godinuPiaggio je predstavio novi MP3 za 2019. godinu, a u navedenom modelu debitovala su 2 nova motora: 350ccm sa 32KS i novi motor 500ccm sa 44KS. Novi MP3 u salonima se očekuje na proljeće 2019. Dragulj u kruni Piaggiovog skutera na tri kotača je prednji ovjes, elektro-hidraulički paralelogram sa sustavom blokade nagiba. Ovo ne samo da omogućava skutera da ostane uspravan kod zaustavljanja, nego i olakšava guranje skutera dok je ugašen. Parkiranje je također lagano jer nema potreba za podizanjem na oslonac. Kao da letite, krećete se, a ne morate spuštati noge na tlo.

 

Moto Guzzi V9 Bobber Sport