Galerija slika:Beskrajni horizontiOsjećaj avanture i luksuza u savršenoj harmoniji. Ove osnovne karakteristike omogućavaju odvažno istraživanje i putovanje beskrajnim horizontima u makssimalnoj udobnosti. Tehnička rješenja, nove mehaničke komponente i inovativan no prepoznatljiv dizajn čine Californiju 1400 perjanicom ponude putnih motocikala i referentnim motociklom u klasi. Touring je najklasičnija verzija Californije, namijenjena onima koji puno putuju uz visoku razinu udobnosti, zaštitu od vjetra i mogućnost prijevoza prtljage kakve samo Moto Guzzi može ponuditi.

Uz  privlačni ''Patrol'' vjetrobran, dodatna kromirana prednja svjetla, bočne kovčege zapremnine 35 litara te zaštite pogonskog agregata i kovčega ovaj zavodljivi i tehnološko napredni motocikl s obiljem kroma opremljen je najvećim europskim V-Twin pogonskim agregatom koji će i tijekom cjelodnevnih vožnji uzbuđivati svojim zvukom i kad je potrebno, pružati ubrzanja kojima će ostaviti sva ostala vozila iza sebe.    

Osjetila će uživati i s ugašenim motorom, kad motocikl stoji ispred vašeg omiljenog kafića ili u vašoj garaži u kojoj možete istražiti motocikl do najmanjeg detalja. Tu zaista imate što vidjeti, od pogonskog agregata do konstrukcijskih detalja ili tehnoloških rješenja kao što su, po prvi puta u ovoj klasi motocikala, mogućnost odabira mape rada motora Turismo, Velocce i Pioggia ili tempomat koji je zajedno s elektronskim sustavom protiv krađe dio standardne opreme.

Bogat paket standardne opreme ne isključuje mogućnost dodatne personalizacije motocikla prema vlastitim željama i potrebama. Katalog dodatne opreme nikad nije bio opsežniji za Moto Guzzi motocikl.

Guzzi sportski ispušni lonci, kromirane i brušene komponente, sjedala presvučena različitim materijalima, kao i aplikacija za iPhone koja pretvara vaš iPhone uređaj u dodatnu instrumentnu ploču s podacima navigacije, putnog računala i tehničkim podacima.

Posebna pažnja posvećena je konceptu kombinacija dviju boja. Bijeli motocikl ukrašen je tamnim crtama na spremniku goriva po uzoru na povijesne verzije California Highway patrol, a klasična crna boja ukrašena je bijelim crtama koje podsjećaju na originalne verzije modela V7 i Californije 850.

Tehničke specifikacije:

Agregat: Dvocilindrični V 90°, četverotaktni 4 ventila
Obujam: 1380 cmł
Provrt x hod: 104 mm x 81 mm
Snaga: 71 kW (96,6 KS) pri 6.500 o/min
Okretni moment: 121 Nm pri 3.000 o/min
Hlađenje: Zrakom
Pokretanje: Električnim pokretačem
Prijenos: Kvačilo
Mjenjač: Manuelni mjenjač 6 brzina
Težina: 346 kg
Duljina / širina / visina: 2445 mm / 1030 mm / 1460 mm
Visina sjedala: 740 mm
Prednja guma: 130/70 R 18”
Stražnja guma: 200/60 R 16”
Zapremnina spremnika goriva: 20,5 l (rezerva 5l)
Euro norma: Euro 4